آخرین خبرها

درباره ما

 

 

با وجود فعاليت مراكز و نهادهاي مختلف علمي – پژوهشي در سطح كشور، اصلي‌ترين كانون‌هاي توليد دانش و فرهنگ در ايران اسلامي را بايد «حوزه» و «دانشگاه » دانست. «حوزه» با تاريخ و سنّت عقلاني ـ وحياني و ميراثی گرانسنگ و «دانشگاه» با نظام مندی و بهره گیری از روش‌هاي نوين بر پيشرفتهاي علمي – فنّي و كارنامه‌ ی درخشان فرهنگي اين مرز و بوم مي‌افزايد. دستاوردهاي ارزشمند دانشمندان و پژوهشگران ايراني در دو سطح داخلي و بين‌المللي همواره مايه‌ي مباهات بوده است.

دفتر تبليغات اسلامي حوزه‌ي علميه‌ي قم از نخستين و برجسته‌ترين نام‌هاي آشنا در عرصه دانش است. نهادي كه از دل حوزه‌ها جوشيده و بركات علمي و معنوي ارزنده‌اي درپي داشته‌است. کلان هدف آغازین اين مركز، شناخت، پژوهش و ترویج دانش و فرهنگ ديني بود چرا كه با پيروزي انقلاب اسلامي، نيازي فراگير به آموزش و تربيت طلّاب و دانش‌پژوهان علوم اسلامي دیده مي‌شد.

اداره کل آموزش دفتر تبليغات شعبه‌ي خراسان رضوي نیز بر سايه‌سار آفتاب هشتم و با پشتوانه‌ي حوزه‌ي کهن فقه و ادب خراسان، در اين مسير گام‌هايي برداشته است. رسالتي گسترده كه از زبان‌آموزي و آيين نگارش آغاز مي‌شود و تا دوردست‌هاي دانش‌هاي قرآني و روایی، فقه زمان و مكان، كلام عقلاني، ادب و هنر ايماني راه مي‌يابد.

هزار و اندي سال است كه حوزه‏ هاي علميه شيعه با هدف توسعه و تعميق معرفت اسلامي از ميان استعدادهاي مشتاق به تربيت عالمان دين پرداخته و باوجود فراز و نشيب‌هاي تاريخي، با عرضه و اجراي الگوهاي موفقي از دانش‌پژوهي و شيوه‌ي علم‌آموزي، برگهايی زرین بر كتاب عظيم تمدن اسلامي افزوده‌اند. حاصل اين تلاش‌ها، رشد معرفت و معنويت در جوامع شيعي و عرضه‌ي آثار علمي و پژوهشي سترگي است كه سيراب كننده‌ي خردهاي استوار و زينت‌بخش كتابخانه‏ هاي بزرگ جهان هستند. با پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي ايران كه فرصت تاريخي بسيار ارزشمندي براي اجرا و تحقق الگوهاي ديني در اداره‌ي جامعه، و نشر و گسترش اسلام در اقصي نقاط جهان پديد آورد، چشم‌ها متوجه تلاش و جهاد حوزه‌ها دوخته شد. اين جهاد، نيازمند مجاهداني است كه دانش‌آموخته‌ي علوم و معارف اسلامي و مجهز به مهارت‌هاي فرهنگي واجتماعي روز باشند تا در سنگرهاي پژوهش و تبليغ، الگوهاي اسلامي براي زندگي در جهان معاصر را طراحي و عرضه كنند.

 

اداره کل آموزش دفتر تبليغات اسلامي خراسان رضوي، از سال ۱۳۶۸ با تشكيل گروه‌هاي علمي آموزشي و به مدد برنامه‌ريزي پويا و اجراي فعال، به «ارائه‌ي آموزش‌هاي مورد نياز، براي تربيت فضلا در عرصه‌ي تبليغات و پژوهش‌هاي اسلامي» همت گماشته و در پی «تحقق جنبش علمي فرهنگي حوزه در توليد علم و تبليغ فرهنگ ديني» است.

 

دیدگاهتان را بنویسید