به گزارش شبکه معالم، حجتالاسلام والمسلمین علی رحمانی، مدیرکل آموزش دفتر تبلیغات اسلامی و مدیر مرکز تخصصی آخوند خراسانی، در نشست خبری نخسیتن رویداد «تبیین مراقبت معنوی» در مشهد هدف از برگزاری رویداد «تبیین مراقبت معنوی» را شناسایی و جذب افراد مستعد برای ورود به دوره آموزشی تخصصی در این حوزه عنوان کرد.
وی با بیان اینکه این دوره پس از رویداد برگزار خواهد شد، افزود: بیماریهای صعبالعلاج علاوه بر رنجهای جسمانی، دشواری های طول درمان و مشکلات مالی، موجب پیدایش برخی مشکلات روحی و روانی مثل ترس، افسردی و ناامیدی می شود. این عوامل بر کیفیت زندگی تأثیر گذاشته و آن را تنزل می دهد. کیفیت زندگی تحت تأثیر باورها، ارزشها و اهداف است. کاهش کیفیت زندگی به معنای کاهش و ضعف باورها و ارزش ها در غالب بیماران است. در این دوره برای آنان پرسش ها و شبهاتی نسبت به مسائل معنوی و دینی مطرح می شود که پیشتر مطرح نمی شده است. مرکز تخصصی آخوند خراسانی به عنوان یک مرکز عالی علوم اسلامی، قصد دارد با مشارکت در برگزاری این رویداد و راهاندازی دورههای آموزشی تخصصی، به این نیاز مرتبط با حوزه معنویت و دین پاسخ دهد.
وی افزود: ما معتقدیم که علوم اسلامی میتواند در حوزه مراقبت معنوی نقش بسیار مؤثری ایفا کند. این علوم اطلاعات و دانش های محض نیستند. آنها ناظر به واقعیات و حل مسائل محیطی اند. با توجه به نوع نیاز و پرسشی که در مواجهه با علوم اسلامی مطرح می شود، می توان از آنها پاسخ مناسب و درخور دریافت کرد. بنابراین با مداخله علوم اسلامی، پاسخ به مسائل معرفتی بیماران و تقویت ابعاد معنوی و ایمانی آنان، میتوان به آنها کمک کرد تا با امید و آرامش بیشتری با بیماری خود مقابله کنند. همچنین، با بازتعریف مفاهیمی مانند مرگ و مفهوم مرگ آگاهی در چارچوب آموزههای دینی، میتوان به بیماران و خانوادههای آنها در مواجهه با مسائل پیچیده زندگی یاری رساند.
مدیر مرکز تخصصی آخوند خراسانی اظهار داشت: هدف نهایی ما از مشارکت در این طرح، انجام مطالعات زمینه شناختی، دریافت اطلاعات لازم در باره ابعاد موضوع و مسأله یابی جهت کاربردی سازی علوم اسلامی در قالب طراحی رشته مراقبت معنوی است.
بحران سرطان: ضرورت فرهنگسازی و خدمات جامع
در بخش دیگری از این نشست، دکتر هادی بیژننژاد، مدیرعامل مؤسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان، گفت: این مؤسسه با رویکردی علمی، آکادمیک، منطقی و سنجیده تأسیس شده و طیف گستردهای از خدمات از جمله پزشکی تسکینی، پرستاری تسکینی، روانشناسی تسکینی، روانپزشکی تسکینی، تغذیه، توانبخشی و … را به بیماران ارائه میکند.
وی افزود: سازمان بهداشت جهانی در آخرین طبقهبندی خود، بیماریها را به چهار دسته جسمی، اجتماعی، روانی و معنوی تقسیمبندی کرده است.
دکتر بیژننژاد خاطرنشان کرد: تا کمتر از ۱۶ سال آینده، آمار مبتلایان به سرطان در کشور دو برابر خواهد شد و این موضوع، بحران جدی و نگرانکنندهای را پیش روی ما قرار میدهد. برای مقابله با این بحران، فرهنگسازی گستردهای ضروری است.
گفتنی است، رویداد نیمروزه «تبیین مراقبت معنوی» در تاریخ ۲۴ آبان در مجتمع امام رضا (ع) مشهد، ویژه طلاب سطح سه برگزار خواهد شد.