راه حل چالش روایات ضعیف تفسیری تخریج و شواهد حدیثی و قرآنی است

به گزارش شبکه معالم، میزگرد تخصصی «چالش روایات ضعیف تفسیری و راه حل های آن» با حضور علمی: حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی نصیری، استاد خارج فقه حوزه علمیه قم و حجت الاسلام و المسلمین عبدالهادی مسعودی از سوی گروه آموزشی علوم قرآن و حدیث مرکز تخصصی آخوند خراسانی برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین مسعودی در این میزگرد گفت: احادیث تفسیری و روایات تفسیری در تبیین مراد الهی در آیات قرآن کریم نقش بسزایی دارد. اما برخی از این احادث و روایات با مشکلی روبروست و آن اینکه مقدار بسیاری زیادی از این روایات ضعف سندی، عملی یا مأخذی دارد.

وی با بیان اینکه باید این را حل کنیم که چگونه این روایات به آن اندازه از اعتبار برسند که بتوانند در تفسیر و تببین آیات الهی به کار بیاید، پیشنهاد کرد: نباید روایات را ابتدا فوری کنار بگذاریم و انکار کنیم. بلکه می توان به وسیله تخریج و یافتن شواهد حدیثی و قرآنی، چه بر مبنای حجیت، چه بر مبنای کشف آن ها را به اعتبار بیاوریم. نمونه هایی وجود دارد که حدیث تفسیری در ابتدا ضعیف دیده می شوند، اما هنگامی تخریج شد و شواهد حدیثی و قرآنی برای آن ذکر شد، مشخص شد که این روایت در حد روایات صحیح و متعبر ارتقا پیدا کرد و از آن می توان در تفسیر قرآن استفاده کرد.
وی در پایان گفت:‌مرکز تخصصی آخوند خراسانی همواره راه نشر معارف اهل بیت (ع) را گشاده داشته است.

دیدگاهتان را بنویسید