پیش نشست همایش بازشناسی شخصیت و اندیشه های آیت الله واعظ زاده خراسانی

به گزارش شبکه معالم، در نخستین سالگرد ارتحال آیت‌الله استاد محمد واعظ زاده خراساني، نشست علمي «پرچم‌دار تقریب» از سوی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با همکاری مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد و بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی، روز شنبه، ۱۱ آذر در دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

دکتر رئیسیان، رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی در این مراسم بابیان اینکه دکتر واعظ زاده در کنار سجایای اخلاقی و مقام شامخ علمی دارای ویژگی بارز دیگری بودند، گفت: شخصیت ایشان الهام گرفته از آموزه‌های نورانی قرآن کریم و تعالیم پیشوایان دینی و سیره علمای بزرگ شیعه بوده است.

وی با اشاره به اینکه موضوع تقریب بین مذاهب اسلامی و وحدت امت اسلامی یکی از اساسی‌ترین نیازهای جوامع اسلامی بوده است، یادآور شد: امروز این نياز با توجه به پیچیدگی اوضاع جهانی بیش‌ازپیش احساس می‌شود و تلاش مضاعف اندیشمندان حوزوی و دانشگاهی را می‌طلبد.

در ادامه دکتر ساکت، رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه با اشاره به اینکه استاد واعظ زاده یکی از نوادر روزگار ما و از دانشمندان کم‌نظیری بود که دانشگاه فردوسی مشهد از حضور و وجود ایشان سال‌ها بهره برده است، اظهار کرد: بی‌تردید پررنگ‌ترین و تأثیرگذارترین فعالیت ایشان در دانشگاه، برگزاری کنگره هزاره شیخ طوسی در پایان سال ۴۹ و آغاز سال ۵۰ بوده که بی‌شک بعد از کنگره هزاره فردوسی در سال ۱۳۱۳ اثرگذارترین کنگره در ایران بوده است.

وی اندیشه‌های تقریبی استاد واعظ زاده و کوشش‌های ایشان درزمینهٔ تقریب مذاهب اسلامی را یکی از مهم‌ترین وجوه شخصیت و اندیشه‌های ایشان دانست و ادامه داد: دانشگاه فردوسی مشهد و به‌ویژه دانشکده الهیات و معارف اسلامی و مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه در این پیش نشست مسئولیت پرداختن به این بعد شخصیتی استاد را به عهده گرفته‌اند.

در ادامه استاد دکتر مهدی محقق، بابیان اینکه استاد واعظ زاده شاگرد مبرز آیت‌الله بروجردی بوده‌اند، اظهار کرد: آیت‌الله بروجردی ازجمله علمایی بودند که شاگردان خود را به‌راحتی نمی‌پذیرفتند و برای این مهم اصول خاصی را دنبال می‌کردند.

وی استاد واعظ زاده را در کنار امام موسی صدر و آیت‌الله بهشتی ازجمله افرادی دانست که تنها به آموختن دروس مذهبی اکتفا نکرده‌اند و یادآور شد: ایشان همیشه خود را برای فضایي دیگری آماده می‌کردند و به دنبال توفیق مهم‌تری جدا از اصول نوشته‌شده و رايج بودند.

دکتر فخلعی، عضو هیئت‌علمی گروه آموزشی فقه و مبانی حقوق اسلامی نیز در این مراسم به بيان نکاتی در باب تقریب پرداخت و گفت: تقریب به معنای یگانه شدن و یا انحلال بقیه مذاهب در یک مذهب واحد نتیجه‌ای جز تخریب مذاهب در پی نخواهد داشت و اگر به دنبال تقریب هستیم باید نزدیک شدن مذاهب را دنبال کنیم.

گفتنی است این پیش نشست، مقدمه‌ای بر همایش ملی بازشناسی شخصیت و اندیشه‌های استاد واعظ زاده بود که ۳۰ آذرماه سال جاری در دفتر تبلیغات اسلامی خراسان برگزار خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید