شبکه معالم ـ دومین دوره تمهیدی کلام امامیه در بجنورد از سوی گروه آموزشی فلسفه و کلام اسلامی مرکز تخصصی آخوند خراسانی برگزار شد.
به گزارش شبکه معالم، دومین دوره تمهیدی کلام امامیه به همت گروه آموزشی فلسفه و کلام اسلامی مرکز تخصصی آخوند خراسانی (ره) در جمع طلاب عمومی و تخصصی مدرسه امام خامنه ای شهرستان بجنورد برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر طالقانی، مدیر گروه آموزشی فلسفه و کلام اسلامی در اولین جلسه از این دوره آموزشی در جمع طلاب عمومی و تخصصی مدرسه امام خامنه ای به ضرورت تخصص گرایی در پاسخگویی به شبهات دینی پرداخت.
وی پس از تبیین اهمیت و ضرورت فراگیری علم کلام به تعریف و بیان ارکان آن پرداخته و در ادامه، مقدمات و روش اسنتباط در علم کلام را بیان نمود.
دکتر طالقانی همچنین شناخت مدارس کلامی و تمایز روشها در مدارس را یکی از ضروریات فراگیری علم کلام معرفی کرد.
پس از جلسه استاد طالقانی، طلاب به سه گروه (یک گروه تخصصی و دو گروه عمومی) تقسیم شده و همزمان سه جلسه با ارائه حج اسلام مسلم فوطه بافان، سید هادی جعفری و داود درویش نیا برگزار شد.
حجت الاسلام فوطه بافان در جمع ط
لاب تخصصی مدرسه، پس از تبیین ضرورت فراگیری تاریخ کلام امامیه به سیر تطورات این تاریخ پرداخت.
وی همچنین ضمن بیان دیدگاه ها و تفکرات مدارس کلامی، منابع مرتبط به آنها را نیز معرفی نمود.
حجت الاسلام جعفری در بین یک گروه از طلاب عمومی مدرسه، به ضرورت فراگیری تاریخ کلام امامیه پرداخت . وپس از معرفی مدارس کلامی و شخصیتهای تاثیرگذار در آنها، ویژگی ها و کتابشناسی این مدارس را بیان نمود.
حجت الاسلام درویشنیا نیز در جمع گروه دیگری از طلاب عمومی مدرسه، کتابشناسی و منبع شناسی را یکی ضروریات فراگیری علم کلام معرفی نمود.
وی پس از ترسیم موقعیت جغرافیایی مدارس کلامی به شخصیت شناسی و منبع شناسی مدارس مدینه، کوفه، قم، ری، بغداد، حله، شیراز، اصفهان، قم معاصر و مکتب معارفی خراسان پرداخت.
لازم به ذکر است در این سفر، دو مرکز به تبادل اطلاعات و ظرفیتها در خصوص برنامه های جاری و آینده گروه پرداختند و زمینه های همکاری علمی و تعامل بیشتر میان دو مرکز فراهمشد.
شبکه معالم اداره کل آموزش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی




