خبر
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم تبیین کرد:
نظر ابن سینا در خصوص رویارویی بین شخص مدرک و محسوس خارجی و به دنبالهی آن
شبکه معالم ـ حجت الاسلام و المسلمین کرد فیروزجایی اظهار داشت: در نظر ابن سینا رویارویی بین شخص مدرک و محسوس خارجی و به دنبالهی آن حصول اثری از محسوس خارجی در اندام حاسه و تبع حصول اثری در قوه باصره منجر به ادراک حسی می شود.
به گزارش شبکه معالم، حجت الاسلام و المسلمین دکتر یارعلی کرد فیروزجایی، عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم، در نخستین نشست از دومین روز مدرسه تابستانی فلسفه اسلامی تقریری جدید از نظریه ی ادراک حسی ابن سینا ارائه نمود و در توضیح آن گفت: امر مادی جزئی را زمانی شناخته ایم که بتوانیم احکامی را به عنوان ویژگی ها و خواص بر یک شیء مادی حمل کنیم. برخی از این ویژگی ها با حواس پنجگانهی حسی ظاهری قابل درک اند و برخی با این حواس درک نمیشوند. دسته ی اول در فلسفه ی سنتی ما به نام های صورت و کیف محسوس و دسته ی دوم بر اساس مبانی ابن سینا با نام معنا نام گذاری می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم افزود: در نظر ابن سینا رویارویی بین شخص مدرک و محسوس خارجی و به دنبالهی آن حصول اثری از محسوس خارجی در اندام حاسه و تبع حصول اثری در قوه باصره منجر به ادراک حسی می شود. در این مراحل در اندام حاسه و قوای حسیه ونیز در حس مشترک صورتی از شیء حاصل می شود . این صورت اولا از نوعی تجرد برخودار است؛ ثانیا از لحاظ معرفت شناسی و وجودشناسی مشابه شیء خارجی است و ثالثا قوای حسی در قبال این صور منفعل اند.
در ادامه ایشان به صورت مختصر به بحث خطا در حس و توضیح و تبیین دو قوه ی واهمه و حس مشترک پرداختند.
تعداد بازدید:
253
تاریخ انتشار :
شهریور ۵, ۱۳۹۶
-
زمان انتشار :
۱:۴۲ بعد از ظهر