آخرین خبرها

فضای مجازی نیازمند کار کلان، یک نهضت ملی و جریان جدی است

به گزارش شبکه معالم، دکتر مرتضی منطقی در نشست سوادهای هزاره سوم که با موضوع فراز و فرودهای فضای مجازی در ایران با تاکید تکنولوژی بر ابعاد تربیتی بسترسازی فرهنگی برای کاربری فضای مجازی برگزار شد؛ بیان کرد: فعالیت های مختلفی در حوزه بازی های رایانه ای انجام شده است اما به دلیل اینکه قانون کپی رایت در ایران مورد پذیرش نبوده وبا توجه به اینکه هزینه زیادی برایشان داشته است می ترسند ارائه دهند.
وی افزود: عده ای دیگر نیز بی انگیزه هستند و می گویند چرا من زحمت تولید این بازی را کشیده ام، دیگری قفلش می شکند و به سود برسد.
وی با اشاره به شکستن قفل بازی های خارجی در ایران تنها بعد از یک هفته از انتشار آن ؛ اظهار داشت: در بازیهای رایانه ای غربی، فرد بدون سرمایه گذاری با شکستن قفل آن در ایران می فروشد و سودهای هنگفتی می کند.
استاد روانشناس دانشگاه خوازمی تهران علت این اقدام افراد را ضعف های قانونی عنوان کرد و گفت: این عوامل موجب می شود فرد برای تولید بازی های رایانه ای کم انگیزه شود.
وی در ادامه گفت: در پژوهشی که انجام شده بسیاری از کودکان ایرانی علاقه مند به بازی های رایانه ای خارجی و کارتن هایی چون اسپایدرمن، بتمن و … هستند که عملا این بازی ها برای کودکان مخرب هستند و در پی القاء فرهنگ غرب و اعمال خشونت به کودکان ایرانی هستند.

در کشورهای پیشرفته برای نوجوانان محدودیت هایی برای استفاده از اینترنت در نظر گرفته شده است

وی بیان کرد: البته فضای مجازی واینترنت کاملا مخرب نیست و کاربری های مثبت در فضای مجازی بسیار زیاد است اما باید به مردم گفته شود که فضای مجازی فراز و فرود دارد ولی می تواند استفاده مثبت شود.
منطقی با بیان اینکه برای استفاده کودکان از فضای مجازی باید آگاهی در این زمینه را افزایش دهیم؛ اظهار داشت: ما باید برای خانواده ها جا بندازیم که فضای مجازی مانند طعام است که ممکن است که فرزند شما را مسموم کند، قطعا پدر و مادرها نمی خواهند به فرزند خود آسیب بزنند.
وی در ادامه گفت: آموزش و پرورش باید در این زمینه ورود پیدا کند که متاسفانه صورت مسئله را پاک کرده است و دانش آموزان را از بردن موبایل منع کرده در صورتی که آموزش و پرورش می تواند طرح سیم کارت دانش آموزی را اجرا کند و به دانش آموزان سیم کارتی ارائه دهد که در آن هزار پوستر علمی وجود داشته باشد و اطلاعات معلم نیز در موبایلش قرار گیرد و در عین حال از فناوری های روز مانند ایمیل کردن مطلب خود نیز بهره مند شود.
وی با بیان اینکه این کار موجب می شود ولع دانش آموز نسبت به استفاده از موبایل کم شود؛ افزود: در کشورهای پیشرفته برای نوجوانان محدودیت هایی برای استفاده از اینترنت در نظر گرفته شده است.
استاد روانشناس دانشگاه خوازمی تهران بیان کرد: متاسفانه مسئولان بار خود را بر دوش خانواده ها انداخته اند و تمام فشار برای مدیریت فضای مجازی و اینترنت بر روی خانواده ها است.
وی بابیان اینکه فرهنگ استفاده از موبایل متاسفانه در کشور ما جا نیفتاده است؛ ادامه داد: باید فرزندان در استفاده از فضای مجازی محدود شوند چرا که آدم هایی که در فضای مجازی غرق می شوند به خودشان آسیب می زنند و پر خطر هستند.
وی با ارائه پیشنهادی گفت: پدر و مادر ها باید فرزندان خود را به بستر طبیعت ببرند تا فرزندان با رفتن به طبیعت کتاب طبیعت را بخوانند و با آن آشنا شوند.
منطقی توصیه کرد: تا می توانید کاربری از فضای مجازی را کم کنید؛ استفاده زیاد فرزندان از بازی های رایانه ای به صورت سیستماتیک، روح را در ذهن کودک می گذارد و در نهایت موجب مصرف گرایی و هرزه نگاری می شود و تربیت نهایی این کاربر تربیت رباتیک می شود.

سیستم تربیتی اولیای ما به دلیل سواد کم و کار دوم و سوم اولیا بسیار بد است

وی بیان کرد: سیستم تربیتی اولیای ما به دلیل سواد کم و کار دوم و سوم اولیا بسیار بد است، افزود: گاهی پدر و مادر به دلیل خستگی، تبلت را در اختیار کودک قرار می دهند تا بازی کند در حالی که نمی دانند چقدر می تواند این کار برای فرزندشان خطرناک باشد و این به دلیل عدم آگاهی پدر و مادر است.
وی با بیان اینکه ما باید سعی کنیم کودکان در چهان واقعی رشد کنند؛ گفت: وقتی کودکی مرتبا در فضای مجازی است کاملا هیجانی و بصری می شود و منطق و استدلالش پایین می آید و اگر اندیشمندانه وارد نشویم آسیب جدی خواهیم دید.
استاد روانشناس دانشگاه خوازمی تهران اظهار داشت: اگر امریکا نتوانسته در فضای واقعی حاکمیت تام و تمام به دست بیاورد در فضای مجازی این کار را می کند و شرکت های نرم فزاری و سخت افزاری به سمت و سوی چیزی که امریکا می خواهد می روند.
وی افزود: تاکید من برای به ویژه بچه ها این است که همانطور قران رهنمود می دهد بچه ها را به بیابان و صحرا ببرید تا بازی کنند و کتاب هستی را بخوانند.
وی با بیان اینکه مسئولان نظام در کلان کار در این خصوص بسیار بد عمل کردند؛ عنوان کرد: باید کار کلان صورت گیرد و یک نهضت ملی و جریان جدی اتفاق بیفتد.
منطقی استفاده از دانشگاه در خصوص فضای مجازی و اینترنت را بسیار موثر دانست و افزود: مسئولان باید برای جلوگیری از بحران در آینده از دانشگاهیان بخواهد کار علمی در این زمینه انجام دهند و نتایج را در اختیار حاکمیت قرار دهند.

 

دیدگاهتان را بنویسید