آخرین خبرها

معرفی مرکز

دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در خلال ربع قرن تلاش، مسیر نهادینه‌سازی آموزش‌های تخصصی علوم و معارف اسلامی برای طلاب و فراگیران حوزه را طی کرده است.
آغازین گام‌های آموزشی، در سال ۱۳۶۹ برداشته شد و امتداد تلاش‌ها در طول این سال‌ها، به طراحی و برگزاری دوره‌ها و تکدرس‌های متعدد در شاخه‌های متنوع علوم و معارف اسلامی و دانش‌های وابسته انجامید. برآیند این نهضت و جنبش علمی، تأمین نیروی انسانی کارآمد و نوگرا در زمینه‌های پژوهشی، آموزشی، تبلیغی و فرهنگی مورد نیاز جامعه و نهادهای فعال در این عرصه بوده است.
علاوه بر این، تأسیس حلقه‌های تربیت محقق و مبلغ و تولید صدها اثر علمی و ترویجی از این رهگذر، برگزاری دهها همایش علمی و فرهنگی، تولید و نشر مجلات تخصصی و ترویجی، تهیه و نشر آلبوم‌های تصویری و نرم‌افزارهای چندرسانه‌ای در عرصه‌های مرتبط با مأموریت‌های آموزشی حوزه، در کارنامه ۲۵ سال گذشته این نهاد حوزوی، قابل مشاهده است.
هم اینک بسیاری از دانش‌آموختگان این نهاد، به عنوان نویسندگان نوپرداز مذهبی، مبلغان دینی توانمند، محققان ژرف‌اندیش در حوزه‌های مختلف علوم اسلامی، مدرسان معارف اسلامی در حوزه و دانشگاه، و مدیران و برنامه‌ریزان فرهنگی و تبلیغی، به ایفای رسالت مقدس روحانیت می‌پردازند.
اکنون ادارۀ کل آموزش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی، با بهره‌گیری از اعضای هیئت علمی و اساتید کارآمد حوزه و دانشگاه، در قالب سه نهاد وابسته: «مرکز تخصصی آخوند خراسانی»، «مرکز آموزشی شیخ بهایی» و «مرکز آموزشی طوبی (خواهران)»، توسعۀ ظرفیت انسانی حوزۀ علمیه برادران و خوهران در قلمرو تحقیقات ژرف‌نگر و تبلیغات نوآمد اسلامی را در دستور کار خود قرار داده است.

مرکزی برای توسعه علوم اسلامی:
مرکز تخصصی آخوند خراسانی با در اختیار داشتن ۵ گروه آموزشی: علوم قرآن و حدیث، فقه و مبانی اجتهاد و فلسفه و کلام اسلامی، فرهنگ و ارتباطات اسلامی و اخلاق، تعلیم و تربیت ۹ عضو هیئت علمی و ۳۳ استاد پیوسته، به طراحی و برگزاری رشته‌های گونا‌گون علوم اسلامی ـ با توجه به نیازهای آموزشی متنوع و ترکیبی حوزه علمیه‌ی مشهد ـ می‌پردازد.

اهداف اصلی مرکز را می‌توان به شرح زیر برشمرد:
۱٫ پرورش کارشناسان، دانشوران و پژوهشگران نواندیش، کارآمد و نیازمحور در شاخه‌های مختلف علوم قرآن و حدیث، فقه، کلام و فلسفه، و آگاهی از آخرین دستاوردهای علوم اسلامی و دانش‌های مرتبط؛
۲٫ توسعه ظرفیت آموزشی حوزه برای تولید علم و استنباط معارف اسلامی و استخراج نظام‌های معرفتی، حقوقی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، اخلاقی و فرهنگی مبتنی بر اسلام و پاسخ به پرسش‌ها و دفع شبهات مرتبط؛
۳٫ تقویت مباحث روش‌شناختی، دیدگاه‌های نظام‌واره، رویکردهای میان‏‌رشته‏‌ای، و مهارت‌های تحقیق و تولید علمی در حوزه علمیه.

این مرکز، اینک ارتقا و توسعۀ آموزش‌های حوزوی را در قالب پنج رشتۀ تخصصی علوم اسلامی به شرح زیر، مهیّا ساخته است:
۱٫ تفسیر و علوم قرآن؛
۲٫ علوم و معارف حدیث؛
۳٫ فقه مقارن؛
۴٫ کلام مقارن؛
۵٫ فلسفه و کلام اسلامی.
امید است به همت و تلاش همه نهادهای حوزوی، گام‌های مؤثری در مسیر ارتقای آموزش‌های تخصصی علوم اسلامی، تربیت دانشوران حوزوی کارآمد، و اعتلای همه‌جانبه حوزه‌های علمیه برداشته شود.

دیدگاهتان را بنویسید